fredag 25 maj 2012

Stenkastare på båda sidor

Idag kom den första reaktionen på http://www.metro.se/nyheter/nu-far-larare-anvanda-vald-mot-elever/EVHlew!kqsbAZagw7c5I/. En av mina elever berättade att han hade blivit uppmanad av sin far att slå tillbaka om en lärare slog honom. Elever och föräldrar runtom i landet börjar ladda. För hur och vad de ska göra när elever lagligen får stryk av sina lärare. Och lärare laddar. http://www.dn.se/nyheter/sverige/ratten-fortydligar-larare-ska-tala-hot-men-inte-vald "Herregud nu är vår arbetsplats likställd med väktarnas och polisernas gällande våld, kränkningar och hot vi kan förvänta oss."

Rättsskiparna har alltid varit känsliga för de politiska vindar som blåser. Men här har man varit något överambitiösa. Jag tror inte man menar att vara pojken som kastar sten på jättarna, men ändå har man, under samma vecka, lyckats förmedla att skolorna nu är frizoner för våld och hot.

Det är redan upplopp i förorterna på grund av den ojämlikhet som råder. http://www.metro.se/skane/det-ar-ett-uttryck-for-desperation/EVHlex!dH1v6jDx94h0Y/ Jag undrar hur dessa domar kommer att spä på de motsättningar som redan finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar